کمیسیون اروپا در 15 مارس 2022 نتایج مطالعه آزمایشی خود را با عنوان “تجدید ساختار زنجیره زنبورعسل و برنامه اصلاح و انتخاب زنبوران مقاوم به واروآ” را منتشر کرد که توسط اتحادیه اروپا تامین می شود. این پروژه، بزرگترین مطالعه در مورد انتخاب زنبورعسل که تا به حال در اروپا انجام شده است. احتمال افزایش مقاومت زنبورهای عسل تجاری موجود در برابر کنه واروآ را با اصلاح انتخابی بررسی کرد. همچنین راههای بهبود دسترسی زنبورداران به مواد مقاوم را تحلیل کرد. در نهایت نشان داد که انتخاب بر روی تحمل به واروآ می تواند کارآمد باشد. چگونگی ایجاد ساختارهای اصلاحی را با جزئیات دقیق انجام دهد. نتایج آن به کاهش درمان زنبورها با محصولات شیمیایی و دارویی کمک خواهد کرد.
این تحقیق بین سالهای 2018 و 2021 انجام شد. توسط کنسرسیومی ( EurBeST ) متشکل از دانشمندان، زنبورداران، انجمنهای پرورشدهنده و کارشناسان زنبورداری از 11 کشور اتحادیه اروپا انجام شد.
زنبورهای عسل چند سالی است که به دلیل تشدید فعالیتهای کشاورزی و همچنین تغییرات آب و هوایی، که بیماریهای جدیدی را برای زنبورها به ارمغان میآورد. تحت استرس زیادی قرار گرفتهاند. از جمله کنه انگلی Varroa destructor است که در صورت عدم درمان توسط زنبورداران منجر به مرگ بیشتر کلنی های آلوده در عرض چند ماه می شود. از زمان ورودش به اروپا در اواخر دهه 1970، واروآ به اکثر مستعمرات را هجوم میآورد. تأثیرگذارترین تهدید بیماریزا برای زنبورهای عسل و صنعت زنبورداری در سراسر جهان است.
این مطالعه نشان داد که برخی از زنبورها قادر به توسعه دفاعی و زنده ماندن از آلودگی کنه ها هستند. از آنجایی که این توانایی می تواند به نسل بعدی منتقل شود. این امکان را برای زنبورداران فراهم می کند تا به طور خاص زنبورهای مقاوم به واروآ را انتخاب و پرورش دهند. در حالی که انتخاب کار می کند، هزینه بر است. این مطالعه نتیجهگیری میکند که موفقیت برنامههای اصلاح نژاد به ابعاد و توسعه مداوم آنها در طی چندین سال و همچنین به سطح بودجه ارائه شده بستگی دارد.
تعداد کندوها در اتحادیه اروپا به طور مداوم در حال افزایش است. در سال 2020، تقریباً 19 میلیون کندو در اتحادیه اروپا وجود داشت. این کندوها توسط 615000 زنبوردار اداره می شود.
تعداد کندوهای عسل در اتحادیه اروپا (به هزار)
اتحادیه اروپا تقریباً 275000 تن عسل تولید می کند. اتحادیه اروپا را بعد از چین (500000 تن) دومین تولید کننده عسل می کند. تولید اتحادیه اروپا در طول 5 سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است. اما اتحادیه اروپا هنوز عسل کافی برای پوشش مصرف خود تولید نمی کند. میزان خودکفایی حدود 60 درصد است.
مطالب مرتبط: همه چیز درباره عسل و خواص
مطالب مرتبط: سیستم افزایش محصولات زنبورعسل با قابلیت کنترل با موبایل(کندوی هوشمند)
امیدواریم مطالعه این مقاله براتان مفید باشد. هدف شرکت آرتا زنبور سبلان در حال حاضر تولید نسخه بهتر و کاربردی تر از کندوهای هوشمند یا برقی و آموزش زنبورداری می باشد.