در این مقاله از حقایق و سرگذشت عسل با کیفیت که ماده ای است که از فرآیند جمع آوری ترشحات شیرین گیاهان به ویژه شهد توسط زنبورها و فرآیند بعدی آن در کندو به دست می آید آشنا می شویم.
یکی از منحصر به فردترین عوامل در مورد عسل این است که مانند سایر موجودات زنده، ترکیب بیوشیمیایی یک گونه گیاهی منحصر به فرد است. بنابراین، ترکیب عسل بسته به گونه های مختلف گیاهانی که محیط کندو را احاطه کرده اند، تغییراتی خواهد داشت.
بنابراین، یک عامل تعیین کننده، تنوع گیاهان موجود در شعاع کندو (تقریباً 1.5 کیلومتر) است.
اگر گونه ای از گیاه در این شعاع غالب باشد، در این صورت صحبت از عسل تک گل است. این بدان معنی است که یک گونه غالب وجود دارد. در مواردی که گونه غالبی وجود ندارد، ما در مورد عسل چند گل صحبت می کنیم.
به عنوان مثال، فرض کنید که کندو در منطقه ای از زیر درختان یا بوته زارها قرار دارد. جایی که ممکن است یک باغ آویشن وجود داشته باشد. در این صورت از آنجایی که آویشن گونه غالب است، مجموعه عسل آویشن خواهد بود. یک مورد استثنایی در مورد گل رز است. رز گلی است که شهد ندارد و فقط گرده دارد و عسل حاصل به عسل هزار گل معروف است.
برخی از مهم ترین کلیدهایی که مصرف کننده می تواند هنگام خرید عسل در نظر بگیرد عبارتند از:
عسل یک محصول تاریخ مصرف نشده است. با این حال، بهترین تاریخ قبل از تاریخ که در برچسب آن ظاهر می شود باید در نظر گرفته شود. این به این دلیل است که هرچه بهترین قبل از تاریخ نزدیکتر شود، عطر آن کمتر می شود.
توصیه می شود عسل را از تولیدکنندگان محلی یا از نزدیک ترین منشاء طبق برچسب انتخاب کنید.
علاوه بر این، برچسب اطلاعاتی در مورد منشاء گیاهی عسل ارائه می دهد. عسل های نرم یا شدیدتر بسته به گیاهی که ترکیب آن را تعیین می کند. بدون فراموش کردن D.OP. (نام های مبدا). عسل هایی که با این نام برچسب گذاری شده اند دارای ضمانت اتحادیه اروپا هستند و منشا جغرافیایی آنها را نشان می دهد.
عسل موضوع حقهبازیهایی بوده که نتیجه اطلاعات نادرست است، که تضمین میکند یکی از محصولاتی است که بیشترین تقلب را متحمل میشود. و هر چیزی دورتر از واقعیت مصرف کننده دارای ضمانت برند تجاری می باشد که در فرآیند تدوین محصول نهایی، رویه ها و شرایط قانونی مقرر در مقررات جاری رعایت شده است.
سیال بودن عسل عمدتاً به ساختار شیمیایی و محتوای آب آن بستگی دارد. عسل های مایع بیشتر نسبت آبی بیشتری دارند. این باعث می شود که آنها در برابر تحولات آسیب پذیرتر شوند. نسبت آب موجود در آنها نیز به رنگ عسل و علاوه بر آن طعم و ارزش بازار آن بستگی دارد.
بنابراین، برای جلوگیری از از بین رفتن کیفیت و ویژگی های این محصول، محدودیت های رطوبتی برای این نسبت تعیین شده است. اگرچه استثنائاتی وجود دارد، اما حد کلی رطوبت در عسل 20 درصد است.
اگر میزان آب عسل کمتر از 15 درصد باشد، به احتمال زیاد به ساختار کریستالی ریز خود نرسیده و سخت می شود. بنابراین، نمی تواند از پتانسیل کامل عطر خود استفاده کند یا به آن برسد.
یکی دیگر از جنبه های مرتبط که طعم و کیفیت محصول را تعیین می کند اسیدیته است.
شما همچنین ممکن است علاقه مند باشید: