writer-avatar      نویسنده : nezam     


قرار گرفتن در معرض آفت کش ها باعث ایجاد زنبورهای کارگر کوچکتر می شود



بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه Royal Holloway  لندن انجام شدهاست . قرار گرفتن در معرض یک آفت کش که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد باعث می شود زنبورهای کارگر کمتر رشد کنند. سپس در اندازه های کوچکتر متولد شوند.

این تحقیق نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض یک آفت‌کش پیرتروئید، که در محصولات گلدار به منظور  جلوگیری از آسیب حشرات استفاده می‌شود، اندازه زنبورهای متولد شده توسط یک کلنی را کاهش می‌دهد.

محققان در یک آزمایش علمی نیمی از  کلنی هایی  زنبورهایی عسل در را در معرض آفت کش قرار دادند.

مطالب مرتبط: سیستم افزایش محصولات زنبورعسل با قابلیت کنترل با موبایل(کندوی هوشمند)

کندوی هوشمند
اصلی ترین بخشی که در عملکرد کندوی هوشمند می درخشد، هوش مصنوعی آنهاست که از هوش طبیعی زنبورعسل الهام گرفته شده است. در این نوع کندو شرایط لازم برای افزایش راندمان تولیدات زنبورعسل فراهم می باشد و از سویی باعث کاهش تلفات زنبورعسل می شود .

دانشمندان نحوه رشد کلنی‌های زنبور عسل را در یک دوره چهار ماهه پیگیری کردند. اندازه و وزن زنبورها را در مقیاس‌های کوچک ثبت کردند. همچنین  نیز تعداد ملکه‌ها و زنبورهای نر تولید شده توسط کلنی را زیر نظر گرفتند.

“ما از قبل می دانیم که زنبورهای بزرگتر در جستجوی غذا موثرتر هستند. نتیجه آنها، نشان دادن این که این آفت کش باعث می شود زنبورها در اندازه های کوچکتر از تخم بیرون بیایند. نگران کننده است زیرا اندازه کارگران تولید شده در مزرعه احتمالاً جزء کلیدی است. پژوهشگر جما بارون از رویال هالووی می‌گوید: موفقیت کلنی، با زنبورهای کوچک‌تر در جمع‌آوری شهد و گرده گل‌ها کمتر کارآمد است.

این مطالعه اولین مطالعه ای است که تأثیر آفت کش های پیرتروئید را در کل چرخه زندگی زنبورهای عسل بررسی می کند.

پروفسور مارک براون گفت: “زنبورهای زنبور عسل برای زنجیره غذایی ما ضروری هستند. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم چگونه زنبورهای عسل  ممکن است تحت تأثیر مواد شیمیایی که وارد محیط زیست می کنیم، تحت تاثیر قرار گیرند. ما می دانیم که باید از گیاهان در برابر آسیب حشرات محافظت کنیم، اما باید یک ماده شیمیایی پیدا کنیم. تعادل را حفظ کند و مطمئن شوید که در این فرآیند به زنبورهای خود آسیبی نمی‌رسانیم.”

با توجه به توقف فعلی اتحادیه اروپا در استفاده از سه آفت کش نئونیکوتینوئید، استفاده از سایر کلاس های آفت کش، از جمله پیرترویدها، احتمالاً افزایش می یابد.

دکتر نایجل رین، که سخنران دعوت شده در کنفرانس زنبور عسل این هفته است، گفت: “کار ما گام مهمی به جلو در درک تأثیر مضر آفت کش ها غیر از نئونیکوتینوئیدها بر زنبورهای عسل است. مطالعات بیشتر با استفاده از کلنی های قرار داده شده در مزرعه ضروری است. درک کامل تأثیرات، و انجام چنین مطالعاتی باید برای دانشمندان و دولت‌ها در اولویت باشد.»

 

امیدواریم مطالعه این مقاله براتان مفید باشد. هدف شرکت‌ آرتا زنبور سبلان در حال حاضر تولید نسخه بهتر و کاربردی تر  از کندوهای هوشمند یا برقی و آموزش زنبورداری می باشد.