writer-avatar      نویسنده : nezam     


قیمت خرید عسل طبیعی



انواع عسل

قیمت خرید عسل طبیعی به عوامل مختلفی بستگی از جمله : نوع عسل ، پوشش گیاهی منطقه و محل برداشت عسل کیفیت و میزان استفاده از شربت شکر ، بسته بندی لحاظ گردد .همه موار ذکر شده می تواند قیمت خرید عسل تاثیر داشته باشد .

مطالب مرتبط: همه چیز درباره عسل و خواص

در اردبیل در مناطق کوهستانی به علت تنوع زیاد نباتات و استفاده  زنبوران آن از گیاهان وحشی و کوهستانی ، عسل ها را معمولا مخلوط می باشند . عسل های که از شهد نباتات کوهستان تهیه می گردد بنام  عسل کوهستان نام گذاری می کنند . قطعا  عسل کوهستان بهترین نوع می باشد ‌.  معمولا آن را می توان بر حسب نوع محصول نام گذاری کرد . برای مثال :

عسل شان
شرکت آرتا زنبورسبلان همواره به سنت کیفیت وفادار می باشد. تنها عسلی که خاصیت درمانی را دارد با مناسبترین قیمت به شما عرضه می کند.

عسل کوهی :

عسل کوهی به عسل کوهستانی معروف است. عسلی است که توسط زنبورهای عسل از گلهای مرتفع کوه ، بیش از 1000 متر ، از زمینهایی با همه گلهای وحشی و با تنوع بالا تولید می شود. این بسیار معطر، شدید و پایدار است.عسل کوهی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است که با سایر عسل ها قابل مقایسه نیست وعسل تولید شده در دامنه کوه از هر  نظر با سایر عسل ها متفاوت است.

یکی از تقسیمات متعدد مربوط به عسل عبارت است از: عسل باغی ، عسل دشت ، عسل ساده و عسل کوهی.

در بیشتر موارد ، عسل باغی ضعیف ترین و عسل کوهی با کیفیت ترین عسل است. دلیل این امر در مرحله  اول ، تأثیر ارتفاع بالاتر در بهبود کیفیت عسل و در وهله دوم ، پوشش گیاهی غنی تر کوهستان در رابطه با تولید عسل بهتر است .‌ به ویژه در مورد عسل با خواص دارویی و ثالثاً، مناطق کوهستانی و بکر در غیاب این انواع آلاینده های زیست محیطی است .

یکی از تفاوت های عسل کوهی با عسل های دیگر طعم خاص عسل کوهی است. در واقع طعم  عسل کوهی را هیچ زبانی نمی تواند آن را توصیف کند. مثل ، یعنی عسلی که توسط زنبورها در کوه تولید می شود  با کیفیت ترین عسل  محسوب می شود. هرچه زنبورعمر از مداخله انسانی دورتر باشد و وجود تجهیزات صنعتی و مخابراتی مانند برج های برق و مخابراتی ، استرس کمتری داشته و کیفیت عسل آن افزایش می یابد.

در این مقاله با انواع عسل کوهستانی طبیعی متعلق به مناطق مختلف ایران آشنا خواهیم شد .

شرایط ایده آل زنبورهای عسل در مناطق کوهستانی که صعب العبورتر هستند بیشتر وجود دارد . زنبورداران در مناطق کوهستانی مناطق بکرتری برای تولید عسل دارند . بنابراین یکی از تفاوت های عسل کوهی با عسل در باغات و مناطق کشاورزی و نزدیک جاده های شلوغ یا نزدیک به تراکم تجهیزات ساخته شده توسط بشر است. از کیفیت بالاتری برخوردار است ، زیرا زنبور عسل عسل خود را با تنش کمتری تولید می کند. به همین دلیل است که بخش بزرگی از عسل های معروف  به عسل های مناطق کوهستانی و دوردست اختصاص یافته است.

خاصیت درمانی عسل کوهی

مقوی، انرژی زا، تقویت حافظه .

انواع عسل کوهی در ایران

عسل طبیعی کوه سبلان:

عسل طبیعی کوه سبلان واقع در استان “اردبیل” با موم و بدون موم در رنگ های مختلف عرضه می شود. دلیل تنوع رنگ عسل سبلان ، پوشش گیاهی متنوع دامنه های این کوه است. عسل چند گل سبلان که بیشتر محصول روزهای بهار است . در واقع عسل بهاری سبلان است؛  با نام عسل چهل گیاه عرضه می شود . زیرا همانطور که گفته شد ، در فصل بهار، تنوع گیاهی منطقه زیاد است. عسل تولید شده در این روزها به شهد گیاهان مختلف تعلق دارد.

عسل طبیعی کوههای کردستان و آذربایجان غربی:

از جمله عسل های کوهستانی کردستان می توان به عسل های کوهستانی “الوک” ، “آلان” و “اورامان” اشاره کرد. عسل ، بیشتر شامل موارد زیر است: عسل: زرد. عسل آویشن: قرمز. عسل نعناع: قرمز و قهوه ای تیره. عسل بلوط: قرمز روشن تا قهوه ای تیره. عسل سماق: زرد تیره و سبز براق. نوع عسل این منطقه از مناطق دور افتاده و گاه مرزی آذربایجان غربی و کردستان و از طبیعت کاملا بکر بدست می آید.

عسل طبیعی کوههای لرستان:

عسل کوهستانی معروف دیگر عسل طبیعی کوههای “سبز”  لرستان است. که هم با موم و هم بدون آن عرضه می شود. کوه سبز در شمال لرستان واقع شده است و منطقه وسیعی را شامل می شود . یکی از کوههای مرتفع زاگرس است که در جنوب “نهاوند” و نزدیک “الشتر” و “دلفان” واقع شده است. پوشش گسترده گیاهان دارویی در کوههای لرستان. نکته ای است که می توان در خرید عسل طبیعی در این منطقه مورد توجه قرار داد.

به طور کلی سه نوع عسل در بازار وجود دارد :


عسل طبیعی:


عسلی است که زنبور برای تولید آن از شهد گل و گیاهان استفاده کرده است. در این گونه عسل در زمان و فصل ذخیره عسل هیچ گونه شربت حاوی قند مصنوعی به زنبوران خورانده نشده است .

عسل تغذیه ای :


عسل تغذیه‌ای عسلی است که زنبوردار شربت آب و شکر به زنبور داده است . در صورت چراگاه زنبورعسل پر گل باشد و مقدار تغذیه کنترل شده باشد همچون عسل طبیعی دارای خاصیت فراوان باشد .


عسل تقلبی :


نوعی نیز اصلاً توسط زنبور تولید نشده است. این نوع فقط شربت شیرن است علاوه بر این که هیچ خاصیت ندارد بلکه می تواند سرطان زا باشد .

قیمت خرید عسل طبیعی

قیمت عسل در هنگام خرید بیش از هر چیز برایتان مهم است . من نحوه انتخاب صحیح را توضیح خواهم داد تا با کیفیت ترین عسل را نسبت به کیفیت آن را انتخاب کنید . شما در بازار با عسل‌‌هایی با قیمت کیلویی ۵۰ هزار تومان تا کیلویی ۳۵۰ هزار تومان مواجه می‌شوید . که همگی ادعا می‌کنند عسل طبیعی هستند. شما اول از همه باید شناخت کافی از عسل و خصوصیات آن داشته باشید . حتما باید از یک فروشگاه که اطمینان کافی دارید خرید کنید .

قیمت خرید عسل طبیعی بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

کیفیت و مقدار ساکاروز عسل

همانطور کهاشاره کردیم، اینکه عسل طبیعی  یا تغذیه‌ای در قیمت عسل تأثیر بسیاری دارد. اما در بین عسل‌های طبیعی نیز بسته به اینکه قند عسل و سایر مشخصه‌های آن چقدر باشد، قیمت عسل متفاوت است.  ساکاروز عسل  یکی از عوامل تعیین کننده در قیمت عسل است ‌ . هرچه ساکاروز کمتر باشد، قیمت آن افزایش پیدا می‌کند. اگر  امروزه با پیشرفت شیوه های درست کردن عسل تقلبی تنها ملاک عسل با کیفیت ، میزان ساکاروز نیست .

عطر و طعم عسل

عطر و طعم عالی عسل  باعث می‌شود مشتریان برای خرید عسل‌ طبیعی که عطر و طعم خاصی داشته باشد، قیمت بیشتری پرداخت کنند . گل‌هایی که زنبور از آن‌ها تغذیه کرده اینکه کندو در چه منطقه‌ای قرار داشته و زنبورها از چه گل‌هایی تغذیه کرده‌اند، در قیمت عسل طبیعی اثرگذار است.

تاثیرمیزان عرضه و تقاضا در قیمت خریدعسل طبیعی

یکی از مهم‌ترین عواملی که بر روی قیمت تمامی کالاها و خدمات از جمله عسل تاثیرگذار  است، عرضه و تقاضا است. به طور مثال زنبورداری که به مشتریان با توان مالی بالایی دسترسی دارد، عسل  خود را با قیمت بالاتری عرضه می‌کند . در مقابل زنبورداری که توان فروش عسل خود را ندارد، مجبور است قیمت آن را کاهش دهد.

با تمام این توضیحات، استاندارد مشخصی برای تعیین قیمت عسل طبیعی وجود ندارد و ممکن است عسل گون اصل در یک فروشگاه ۸۰ هزار تومان و در فروشگاه دیگر ۳۰۰  هزار تومان به فروش برسد. این اختلاف قیمت می‌تواند ناشی از اختلاف کیفیت این عسل‌ها و یا عوامل دیگری چون عرضه و تقاضا باشد.
پیشنهاد ما در مجموعه آرتا زنبور این می باشد که عسل های با موم خریداری کنید چون امکان تقلب در این گونه عسل به صفر می رسد .

تفاوت این عسل‌ها و چه تاثیری بر قیمت خرید عسل دارد؟

دانستی های اصلی در مورد نحوه تولید عسل

بسیاری از مردم تصور می کنند که عسل فقط مجموعه ای از شهد گل است که توسط زنبورعسل به داخل کندو حمل شده و در حجره های شش ضلعی ذخیره می شود ‌ . با این حال به طور دقیق ، عسل ماده ای است که توسط زنبوران پس از پردازش کامل و اضافه کردن آنزیم ها و تنظیم رطوبت و گرفتن آب اضافی آن توسط زنبوران می توان به آن عسل گفت .

اما چرا زنبورداران از شربت آب و شکر برای تغذیه زنبوران استفاده می کنند ؟

امروزه اکثر زنبورداران در جهان از شربت مخلوط آب و شکر استفاده می کنند ولی محصول تولید آنها به دو دسته تقسیم می شود :

۱_ عسل با کیفیت و دارای خاصیت درمانی :


در این شیوه زنبورداران استفاده از شربت در بهار برای افزایش جمعیت و موم بافی انجام می دهند که افزایش جمعیت باعث افزایش نیروی کارگری و مطابق آن افزایش شهد آوری به داخل کندو می شود و رابطه مستقیمی با افزایش تولید عسل دارد ‌.

در فصل تولید عسل با کوچ با مناطق پر گل همچون دامنه های کوه های و مناطق سرسبز به زنبوران شربت رقیق میدهند . در این شیوه زنبوران درصد بالایی این شهد را با هدف انرژی کمکی برای ادامه زندگی همچون تغذیه نوزادان و گرم کردن داخل کندو ( برای تبدیل تخم به حشره لازم است دمای کندو بین ۳۴ الی ۳۵/۵ ثابت بماند ) ، انرژی لازم برای پرواز ، تامین کربوهیدرات بدن خود برای فعالیت و رشد و فعالیت های داخلی صرف می کنند . با رعایت انتخاب مناطق پر گل و استفاده بهینه شکر در مقدار و زمان مناسب عسل تولید از کیفیت بالایی برخوردار می شود .

۲_ عسل های با کیفیت پایین و با خاصیت درمانی کم :

علت اصلی این‌ کار، تولید بسیار بیشتر عسل است . تولید عسل در این روش مدیریت تکیه بر استفاده  از شهد گل  گیاهان نمی باشد . زنبورداران در این روش  تولید عسل خود را تکیه بر استفاده از شربت مخلوط آب و شکر اقدام به پرورش می کنند . به صورت معمول هر کلنی زنبور که با آب و شکر تغذیه شده باشد، چندین برابر عسل تولید می‌کنند . و به همین علت قیمت عسل طبیعی چند برابر عسل تغذیه‌ای است. که خرید عسل با حتی با قیمت پایین هم به مصرف کنندگان توصیه نمی شود . چون خاصیت درمانی بسیار پایینی دارند .

تنها روش تشخیص عسل خوب چیست ؟

تا بحال شاید روش های خانگی زیادی  از جمله : تشخیص عسل بوسیله کبریت ، تشخیص بوسیله آب ، تشخیص عسل خالص از روی رنگ ، تشخیص عسل با توجه به غلظت آن ، تشخیص عسل با زرده تخم مرغ  ، تشخیص عسل با ریختن روی ناخن در مورد  عسل را شنییده  باشید ، اما اگر فردی واقع بین باشید باید درک کنید که هیچ یک از این روش ها علمی و معتبر نیستند . تنها یک راه تشخیص برای ارزیابی کیفیت عسل وجود دارد آن هم ارجاء به آزمایشگاه های معتبر است . در ضمن به هیچگاه  فریب عسل با ساکاروزهای پایین را نخورید . زیرا امروزه با پیشرفت تقلب ها  تنها فاکتور تشخیص آزمایشگاهی عسل ساکاروز نیست . برای اطمینان  باید عسل را از لحاظ

– ساکاروز

– فرکتوز

– گلوگز

– رطوبت

– HMF

– رنگ و اسانس

– دیاستاز

آزمایش داد

پس همچنان بهترین توصیه ما برای مصرف کنندگان عزیز خرید عسل موم دار می باشد.

بازاریابی و خرید و فروش عسل


اصول صحیح بازاریابی و فروش عسل تفاوت چندانی با سایر کالاها ندارد  . تولید کننده ای برای فروش محصول خود موفق است که همیشه تامین رضایت خریدار و مصرف کننده را در نظر گرفته باشد . محصول خود را مطابق میل و سلیقه خریدار و مصرف کنندگان به بازار عرضه نماید ‌ .

در رسیدن به این هدف از ابتدای تولید تا عرضه شدن کالا به مصرف کننده نکات متعددی وجود دارد . که کیفیت بهتر کالا ، نظافت و بهداشت ، بسته بندی مناسب و قیمت قابل رقابت را تحت تاثیر قرار می دهد . ‌ توجه هر چه بیشتر به این نکات در شهرت کالای تولید کننده موثر است ‌‌. از طرف دیگر تبلیغات صحیح جهت معرفی کالا و اثر آن در زندگی مصرف کننده و مقایسه منطقی با سایر کالاهای هم ردیف می تواند نقش موثری در بازاریابی آن کالا داشته باشد.

امیدواریم مطالعه این مقاله براتان مفید باشد. هدف شرکت‌ آرتا زنبور سبلان در حال حاضر تولید نسخه بهتر و کاربردی تر  از کندوهای هوشمند یا برقی و آموزش زنبورداری می باشد.