چگونگی ساخت عسل توسط زنبورها؟ گفته شده است که به جز انسان، در هیچ کجای دنیا چیزی با مقایسه کارایی زنبور عسل وجود ندارد. در داخل کندوی زنبور عسل هر زنبور وظیفه خاصی دارد و کل روند آن به راحتی پیش می رود.
زنبورها به دو نوع ماده غذایی مختلف احتیاج دارند. یکی عسل تهیه شده از شهد ، آب قندی است که در قلب گل ها جمع می شود. دیگری از شاخه های گل است که حاوی دانه های کوچک متعددی به نام گرده است. همانطور که گلها رنگهای مختلفی دارند ، گرده گلهای آنها نیز چنین است.
بیشتر زنبورها فقط گرده گل یا شهد جمع می کنند. همانطور که شهد گل را می مکد ، آن را در معده عسل مخصوص او ذخیره می کنند . آماده انتقال به زنبورهای عسل ساز در کندو می کند. در صورت گرسنگی دریچه ای در “کیسه” شهد او باز می شود و.بخشی از محموله به معده او منتقل می شود تا برای نیازهای خود به انرژی تبدیل شود.
زنبور عسل همانند یک ماشین پرنده پیشرفته و شگفت انگیز است. او می تواند یک محموله شهد یا گرده نزدیک به وزن خودش حمل کند. در نظر داشته باشید که حتی پیشرفته ترین طراحی در هواپیما نیز فقط با یک چهارم وزن خود می تواند انجام شود . شما از این معجزه قدردانی خواهید کرد که زنبور عسل با چنین باری می تواند در هوا باقی بماند.
وقتی کیسه های شهد وی پر شد ، زنبور عسل به کندو برمی گردد. شهد به یکی از زنبورهای داخلی تحویل داده می شود. سپس دهان به دهان از زنبور به زنبور منتقل می شود .تا زمانی که میزان رطوبت آن از حدود 70٪ به 20٪ کاهش یابد به این کار ادامه می دهند. این شهد را به عسل تبدیل می کند.گاهی اوقات شهد به یکباره در سلولهای لانه زنبوری قبل از کار دهان به دهان ذخیره می شود . زیرا مقداری از تبخیر ناشی از دمای 32.5 درجه سانتیگراد درون کندو است.
مطالب مرتبط: همه چیز درباره عسل و خواص
سرانجام ، عسل در سلولهای ذخیره سازی قرار داده می شود . بعد برای آماده شدن ورود زنبورهای تازه متولد شده ، با موم دربندی می شود. گرده با شهد مخلوط می شود تا “نان زنبور” ساخته شود و به لارو خورانده می شود. در صورت شکوفایی جامعه زنبورها ، یک زنبورعسل به غذای غنی از پروتئین نیاز دارد.
قبل از بازگشت دوباره به گل برای گرده بیشتر ، زنبور عسل شانه می زند ، خود را تمیز می کند و مراقبت می کند.؟ نه به این دلیل که او بیهوده است بلکه می تواند کارآمدتر کار کند. زنبور عسل در طول چرخه زندگی خود به طور خستگی ناپذیری مشغول جمع آوری گرده ها ، برگرداندن آن به کندو ، تمیز کردن خود ، و سپس هدف گرده بیشتر است.
زنبورهای چراء کننده از سه هفته از کندو برای جمع آوری شهد شکوفه شروع می کنند. از آنجا که آنها فقط شش یا هفت هفته عمر می کنند ، کارهای زیادی برای انجام و زمان کمی برای انجام آن دارند.
چگونگی ساخت عسل را زنبوان بر عهده دارند . تعداد زیادی زنبور عسل به طور هم زمان کار خواهند کرد و هوا با پرتاب آنها سر و صدا خواهد شد. جمع آوری 450 گرم عسل حدود 300 هفته به 300 زنبور عسل نیاز دارد. در فصل بهار جمعیت یک کلنی معمولا در حداکثر شامل 40000 زنبور عسل است
مطالب مرتبط: سیستم افزایش محصولات زنبورعسل با قابلیت کنترل با موبایل(کندوی هوشمند)
امیدواریم مطالعه این مقاله براتان مفید باشد. هدف شرکت آرتا زنبور سبلان در حال حاضر تولید نسخه بهتر و کاربردی تر از کندوهای هوشمند یا برقی و آموزش زنبورداری می باشد.