فروشگاه اینترنتی کندو هوشمند و عسل و فراورده های جانبی – شرکت آرتا زنبور سبلان

کندوهای مرسوم کاملا ناکارامد هست

ما مجموعه شرکت آرتا زنبور سبلان درک عالی داریم که دمای داخلی کندو نقش حیاتی در سلامت کلی کلنی دارد. دمای مناسب به این معنی است که کلنی می تواند نوزادان را در شرایط پایدار پرورش دهد. همچنین در دماهای سخت در زمستان و تابستان زنده بماند. اگر دمای داخل کندو خیلی گرم یا خیلی سرد شود، بقای کلنی در خطر می افتد.

کنترل دمای داخل کندو توسط زنبوران در کندوهای مرسوم کاملا ناکارامد هست.

در بسیاری از نقاط جهان، دما در طول سال از سرمای انجماد تا گرمای سوزان متغیر است. در برخی مناطق، زنبورهای عسل می
توانند در همان روز تحت این دماها قرار گیرند. این امر آنها را مجبور کرده است تا روشهای تنظیم دمای کندو را برای کمک به کنترل دمای داخل کندو توسط زنبوران توسعه دهند
ما در مجموعه شرکت آرتا زنبور سبلان درک عالی داریم که دمای داخلی کندو نقش حیاتی در سلامت کلی کلنی دارد. دمای مناسب برابر با افزایش محصولات می باشد. به این معنی که کلنی می تواند نوزادان را در شرایط پایدار پرورش دهد. همچنین در دماهای سخت در زمستان و تابستان زنده بماند. اگر دمای داخل کندو خیلی گرم یا خیلی سرد شود، بقای کلنی در خطر می افتد. بخاطر همین سیستم کندوی هوشمند برای اولین بار در دنیا ثبت اختراع کرده ایم.

کندوهای مرسوم کاملا ناکارامد هست

طراحی کندو و فرآیندهای زنبورداری از زمان طراحی و تجاری سازی کندو با قاب متحرک لانگستروت در سال 1854 تغییر اساسی نکرده است .35.5 درجه سانتی گراد، برای رشد نوزادان حیاتی است. Apis mellifera سرمایه گذاری انرژی قابل توجهی برای حفظ هموستاز کندو از طریق اصلاح رفتاری محیط کندو. فرآیندهای برداشت عسل انسانی و حذف شانه پر از عسل (منبع جرم حرارتی) تأثیر مضری بر دمای کندو دارد که برای اصلاح نیاز به سرمایه گذاری افزایش یافته انرژی دارد. 

این انرژی اضافی برای زنبورها نوعی استرس برای کلنی است و کارگران را از سایر وظایف ضروری به سمت مدیریت زیست محیطی منحرف می کند. ما اتلاف انرژی حرارتی ناشی از حذف و استخراج عسل، میزان تلفات حرارتی یک کندوی قاب استاندارد لانگستروت 10 استرالیایی، اثر عسل و موم به عنوان یک توده حرارتی را در کندو زنبور عسل بررسی کردیم. نتایج نشان می‌دهد که برای اصلاح محیط حرارتی کندو پس از برداشت عسل یا افزودن قاب لانه زنبوری، صرف انرژی قابل‌توجهی مورد نیاز است. 

عسل جرم حرارتی را در کندو فراهم می کند و به عنوان یک بافر حرارتی برای تغییر دمای خارجی عمل می کند. که ممکن است بخشی از تلفات حرارتی ناشی از طراحی ساده کندو لانگستروت را واسطه کند. شناسایی این تأثیرات در عمل فعلی زنبورداری و طراحی کندو امکان بهبود در طراحی کندوها و شیوه‌های مرتبط را فراهم می‌کند. 

رویکرد ما برای حل معضل کندوهای مرسوم

 شناسایی تأثیرات آب و هوای محیطی و بیماری های زنبورعسل در عمل زنبورداری مرسوم، به ما امکان داد تا اولین کندوی هوشمند کاربردی در جهان را اختراع کنیم. این بهبودها استرس را به کلنی زنبور عسل کاهش می دهد و کارایی کلنی را برای گرده افشانی و جستجوی شهد افزایش دهد. علاوه بر ان با اصلاح بدنه و جنس آن بخشی از تلفات حرارتی ناشی از طراحی ساده کندو لانگستروت را حذف کند. 

عکس از دانشگاهخ جورجیمیا

طبق مطالعه محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند استرالیا، جعبه کلاسیک کندوی چوبی که توسط زنبورداران در سراسر جهان استفاده می شود، برای اولین بار در دهه 1800 طراحی شد، مستعد نوسانات دما است. این خبر بدی برای زنبورهای عسل داخل است، که باید انرژی خود را صرف حفظ دمای داخلی کندوی دلخواه خود کنند. 

زنبورهای عسل اروپایی ( Apis mellifera ) از مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از مشکلات رنج می‌برند.

کنه‌های واروآ  ، سوسک‌های کندو، شپس ها، لارو سنگ، ویروس بال‌های تغییر شکل‌یافته، 20 ویروس دیگر، رژیم غذایی نامناسب، شکار، قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها – هزاران کلنی می‌میرند. برش می دهد. مقاله جدیدی در  مجله اقتصادی حشره شناسی  چاقوی دیگری را اضافه می کند: زنبورداران خانگی معمولی برای زنبورهای عسل تهیه می کنند. این یک جعبه چوبی بر اساس طراحی قرن نوزدهمی است که نشت می کند. همان طور که انتظارش را دارید گرما می گیرد. و گهگاه شخصی می آید و بخشی از عایق (عسل) را برمی دارد. زنبورهای عسل نمی توانند برنده شوند.

نظر دانشگاه فناوری کوئینزلند استرالیا در مورد کندوهای مرسوم

دانیل کوک دکترا است. کاندیدای دانشگاه فناوری کوئینزلند در استرالیا که در مجله اقتصادی حشره شناسی   منتشر شد، که دینامیک حرارتی جعبه کندو زنبور عسل مدیریت شده سنتی را بررسی می کرد..

کوک در حین تحصیل در رشته طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی، به چگونگی ساخت جعبه کندوی بهتر توجه کرد. او می‌گوید: «من یک حیاط زنبور کوچک با حسگرهایی داشتم تا مشخص کنم که کندو زنبور عسل چگونه از نظر حرارتی رفتار می‌کند. از آنجا، طراحی کندو از ناکارآمدی حرارتی فریاد می زد. تحقیقات کوک و همکارانش در مورد خواص حرارتی جعبه‌های کندوی معمولی میزان نشتی آن‌ها را تعیین می‌کند. اثرات بالقوه آن را بر زنبورها و نگهبانان آن‌ها برجسته می‌کند.

زنبورهای عسل نسبت به دمای خانه خود نگران هستند. باید بین 34.5 تا 35.5 درجه سانتیگراد (تقریباً 94-96 درجه فارنهایت) باشد یا تأثیر نامطلوبی بر نوزادان (تخم‌ها، لاروها و شفیره‌ها) بگذارد، بنابراین زنبورها برای حفظ دمای ایده‌آل به روش‌های مختلف تلاش می‌کنند، مانند بادکش کردن با خود. بالها برای خنک شدن یا لرز تا گرم شدن.

در مطالعه خود، محققان اتلاف حرارت جعبه ها را به همراه تاثیر حرارتی برخی از شیوه های زنبورداری محاسبه کردند. تمام آزمایش‌ها تنها به اتلاف گرما از جعبه‌ها و اجزای غیر زنده آن‌ها (عسل، موم و غیره) نگاه کردند.

فروش و قیمت سیستم افزایش محصولات زنبورعسل

سیستم افزایش محصول زنبورعسل

قیمت با احتساب تخفیف ویژه 1 میلیون تومان

دمای داخل کندو چند درجه تنظیم می شود؟


مهمترین بخش کندوی زنبور عسل در مورد کنترل دما، منطقه ای است که بچه در آن نگهداری می شود. جوجه ها باید دمایی بین 34-
36 درجه سانتیگراد داشته باشند. مطالعات نشان می دهد که دمای خارج از این محدوده می تواند اثرات منفی
بر سالمت زنبورهای بالغ در حال ظهور داشته باشد. این امر منجر به کاهش امید به زندگی شود.
به همین دلیل، ناحیه زاد و ولد در این دماها نگهداری می شود. در حالی که دما در قسمت های دیگر کندو در محدوده بسیار بیشتری در
نوسان است و می تواند به دمایی مشابه دمای خارج از کندو برسد.


دمای بهینه کندو برای یک کلنی زنبورعسل سالم


سلامت جوجه ها برای کلنی اهمیت زیادی دارد. اگر نوزادان سالمی نداشته باشند، نمی توانند بزرگسالان سالم را برای مراقبت از کندو،
جمع آوری غذا و محافظت از کلنی در برابر شکارچیان پرورش دهند.
دمای خارج از محدوده بحرانی 34-36 درجه سانتی گراد می تواند منجر به نقایص مادرزادی شود.

به عنوان مثال، اگر یک زنبور از لارو به بالغ در زمانی که کندو در دمای 33 درجه سانتیگراد است رشد کند. به طور قابل توجهی نسبت
به زنبوران دیگر عمر کمتری خواهند داشت. دمای خارج از محدوده بهینه همچنین می تواند بر رشد بال، توانایی یادگیری و حتی رنگ زنبورهای
عسل بالغ در حال ظهور تأثیر بگذارد.

مطالب مرتبط: همه چیز درباره عسل و خواص

چگونه زنبورها دمای کندو را خنک می کنند


از آنجایی که دمای کندو بسیار مهم است، زنبورهای عسل تکنیکهای مؤثر بسیاری را برای تنظیم دما ایجاد کرده اند. در زمستان، این

موارد عبارتند از:


منقبض کردن عضالت پروازی خود برای تولید گرما


زنبورهای عسل می توانند با انقباض ماهیچه های قفسه سینه قسمت میانی بدن زنبور عسل، جایی که بال ها قرار دارند، دمای بدن خود
را افزایش دهند. با انقباض این ماهیچه ها، زنبورها می توانند دمای خود را باال ببرند. از این گرما برای گرم کردن کندو استفاده کنند.
این به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارد که زنبورها از خوردن عسل دریافت می کنند. این بدان معناست که زنبورها در هنگام سردی
مقدار زیادی عسل مصرف می کنند. یکی از دلایلی که به عنوان یک زنبوردار بسیار مهم است که در طول زمستان عسل خود را به
اندازه کافی باقی بگذارد.
روش رایجی که زنبورها در آن از این تکنیک استفاده می کنند. انقباض ماهیچه های قفسه سینه خود این است که دمای نوزاد را حفظ
کنند تا کلنی بتواند زنبورهای سالم را پرورش دهد.
زنبورهای کارگر قفسه سینه خود را روی سلول های درپوش دار که حاوی شفیره هستند فشار می دهند تا آنها را گرم نگه دارند. آنها
همچنین سلول های خالی را در سراسر ناحیه مولد اشغال می کنند، جایی که ابتدا سر خود را وارد می کنند. گرما را به سلول های
مجاور حاوی شفیره منتقل می کنند.


تشکیل خوشه زمستانی


یکی از راه های اصلی که زنبورها قادر به تنظیم دمای داخلی کندو هستند، تشکیل خوشه است. در زمستان، زنبورها در کنار هم قرار
می گیرند تا سطحی را که ممکن است دما از بین برود، کاهش دهند.
خوشه زمستانی دارای دو دایره است. اولی یک دایره بیرونی است، جایی که زنبورها در کنار هم قرار می گیرند و سرشان به سمت داخل
.است. دایره دوم داخلی است، جایی که زنبورها قادر به حرکت آزادانه هستند.


زنبورهای مرکز خوشه از عضالت قفسه سینه خود برای ایجاد گرما استفاده می کنند. در همین حال، آنهایی که در پوسته بیرونی قرار
دارند، مانعی را به عنوان عایق تشکیل می دهند تا به حفظ دما کمک کنند.
زنبورها به نوبت حرکت می کنند و از دایره بیرونی به دایره داخلی می روند و دوباره برمی گردند. این خوشه گاهی می شکند تا زنبورها
از عسل تغذیه کنند.
در حدود 20 درجه سانتیگراد حفظ در ماههای زمستان که بچه زایی وجود ندارد، دمای داخل مرکز خوشه معمولا کم
میشود. سطوح می توانند به طور قابل توجهی نوسان داشته باشند، دمای می تواند پایین تر 13 درجه سانتی گراد هم باشد.



دمای خوشه چقدر گرم است؟


در حالی که زنبورها قادر به حفظ دمای گرمتر هستند، باید مقدار قابل توجهی بیشتری از عسل مصرف کنند. آنها در عوض تصمیم می
گیرند که سطح غذا و انرژی را برای پایان زمستان که تخم های جدیدی توسط ملکه گذاشته می شود حفظ کنند.


انتخاب سایت


از آنجایی که زنبورهای عسل به یک مکان امن نیاز دارند که از آب و هوای شدید محافظت شود، ازدحام ها محل امن جدید خود را
با در نظر گرفتن دمای کندو انتخاب می کنند. به همین دلیل است که آنها اغلب یک کنده یا درخت توخالی را انتخاب می کنند زیرا در
برابر آب و هوا آنها پناه می دهد.
پس از یافتن کندو جدید، هر سوراخ غیر ضروری را با استفاده از بره موم میبندند. در طول زمستان در مناطقی از جهان که به
خصوص سرد هستند، زنبورها حتی از همین روش برای کاهش اندازه ورودی کندو استفاده می کنند. انسانها این تکنیک را در
کاهنده های ورودی ساخته شده توسط انسان تطبیق داده اند.



طراحی دقیق کندو آنها


حتی طراحی داخل کندو به زنبورها کمک می کند تا دما را کنترل کنند. زنبورها از لانه زنبوری فقط برای ذخیره غذا و پرورش نوزاد استفاده
نمی کنند، لایه های شانه مانعی در برابر سرما ایجاد می کند و زنبورها می توانند خوشه خود را در فضاهای بین هر صفحه شانه
منقبض یا پخش کنند.
به همین دلیل است که در آب و هوای گرمسیری که در آن پایین نگه داشتن دما دشوارتر است، زنبورها لانه هایی می سازند که تهویه
بیشتری را از طریق کندو فراهم می کند.


چگونه زنبورها دمای کندو را در هنگام گرما تنظیم می کنند


گرما همچنین می تواند برای زنبورها بسیار خطرناک باشد. آنها تکنیک های زیادی را برای کمک به تنظیم دمای کندو در زمانی که هوا
خیلی گرم می شود توسعه داده اند.


دمیدن هوا از طریق کندو


بادکش توسط زنبورهای کارگر جریان هوای خنک کننده ایجاد می کند و به نگه داشتن کندو در دمای مطلوب کمک می کند. بادکش
معمولا زمانی شروع می شود که دمای داخلی کندو خیلی زیاد شود.
زنبورهای کارگر رو به یک جهت هستند و بال های خود را باد می زنند تا به جریان هوا در سراسر کندو کمک کنند. تا از گرم شدن
بیش از حد جوجه ها جلوگیری شود. زنبورهای کارگر دیگر در ورودی کندو جمع می شوند و به سمت داخل باد می کشند.


خنک کننده تبخیری


هنگامی که بادکش به تنهایی کندو را به اندازه کافی خنک نمی کند، زنبورها از روشی مشابه خنک سازی تبخیری استفاده می کنند.
آنها آب را روی سلول های درپوش دار و بدون کالهک پخش می کنند و قطرات آب آویزان را در سراسر کندو قرار می دهند.
زنبورهای کارگر سپس بالهای خود را باد می زنند تا آب را تبخیر کنند و هوای خنک را در اطراف کندو به گردش در آورند.

ریش


هنگامی که دمای داخلی بیش از حد گرم می شود، زنبورها کندو را ترک می کنند و در بیرون خوشه می شوند. به این رفتار ریش داری
می گویند.
هدف از ریش زدن کاهش موقت تعداد زنبورهای داخل کندو است که امکان تهویه بهتر برای کاهش دما را فراهم می کند. زنبورها اغلب
در طول تابستان که دما به اوج می رسد ریش می گذارند.
جالب اینجاست که بسیاری از زنبورداران به ریش زنبورهای خود در هوای خنک و باران نیز توجه می کنند که نشان می دهد دمای
برای دمای داخل کندو یکسان نیست.


آیا باید دمای کندوی خود را کنترل کنید؟


از آنجایی که دمای داخلی کندو شما برای سلامت کلنی شما مهم است، ممکن است بخواهید به مرور زمان آن را کنترل کنید.
این کاری نیست که من به طور کلی انجام دهم، زیرا در آب و هوای معتدل زندگی می کنم که در آن آب و هوا به طور مداوم به دمای
شدید نمی رسد.
علاوه بر مراقبت از انتخاب مکان مناسب برای کندو و اطمینان از وجود آب کافی در نزدیکی، من معمو لا زنبورها را رها میکنم تا
دمای کندو را خودشان تنظیم کنند.
کنترل دما چیزی است که زنبورها در آن متخصص هستند. تلاش برای تغییر دمای کندو با اقدامات مصنوعی سیستم هوشمند کندو قطعا بهترین راهکار استکه می توانند این معضل رو حل کند.

رطوبت کندو نیز برای سلامت کلنی مهم است


مانند دما، رطوبت نسبی نیز در داخل کندو بسیار مهم است. رطوبت خیلی زیاد یا خیلی کم می تواند اثرات منفی بر سلامت جوجه ها
بگذارد. این می تواند تعداد تخم هایی را که از تخم بیرون می آیند کاهش دهد. همچنین باعث مشکالت سالمتی در زنبورهای بالغ در
حال ظهور شود.
سطح رطوبت بین 45تا 60 درصد برای منطقه تولید مثل بهینه است. با این حال، در مناطق دیگر کندو، رطوبت باید در سطوح
پایین تری حفظ شود، به ویژه در قسمتهایی از کندو که عسل در آن ذخیره میشود.
زنبورها با جمع آوری شهد و مخلوط کردن آن با آنزیمی به نام اینورتاز عسل درست می کنند. سپس بال های خود را تا زمانی که رطوبت بین 14 تا 18 درصد باشد باد می زنند. هنگامی که رطوبت به این حد رسید، عسل رسیده در نظر گرفته می شود و در سلول های لانه زنبوری کندو ذخیره می شود.
اگر رطوبت خیلی زیاد شود، زنبورها هر چقدر هم که بال هایشان را بزنند، تبدیل شهد به عسل را دشوار می کند. این می تواند برای
زنبورها فاجعه بار باشد زیرا آنها برای زنده ماندن در زمستان به عسل زیادی نیاز دارند.


نتیجه


دمای داخلی کندو برای سلامت کلنی بسیار مهم است. این امر به ویژه در منطقه ای که نوزادان نگهداری می شوند صادق است، که باید
بین 34-36 درجه سانتی گراد باشد. در غیر این صورت، نوزادان در معرض خطر مرگ یا مشکالت سلامت در هنگام ظهور زنبورهای بالغ هستند. سایر قسمت های کندو خارج از این محدوده نوسان دارند.
زنبورها در تنظیم دمای داخل کندو در هوای گرم و سرد بسیار موثر هستند. برخی از این روشها شامل انبساط و انقباض خوشه، استفاده از ماهیچه های پرواز برای تولید گرما، بادکش کردن بالها برای ایجاد جریان هوا و خنکسازی تبخیری برای کاهش دمای داخلی است.

نتیجه بهترین راهکار و تنها گزینه برای نجات زنبوران استفاده از کندوهای هوشمند می باشد.